2024. április 27., szombat
FONTOS

Munkácsy és Benczúr: két festőgéniusz Gyulán

Túlzás nélkül nevezhetjük szenzációnak azt, amire az Erkel Ferenc Nonprofit Kft kiállítóhelyein készülnek, hiszen hamarosan a hazai fesztőművészet két ikonikus alakjának művei érkeznek a fürdővárosba.

Szeptember hetedikén Nők ecsettel címmel nyílt tárlat a Kohán képtárban. Ezt hamarosan egy Nyíregyházáról érkező anyag váltja, mely a 19. századi magyar történeti festészet kiemelkedő alakjának, Benczúr Gyulának a munkásságát mutatja be.

Az Almásy-kastély ideiglenes kiállítóteréből hamarosan távozik Erzsébet királyné. A Sisi tárlatot közel másfél év alatt harmincezernél is többen tekintették meg. Az itt bemutatott anyag a Gödöllői Királyi Kastély gyűjteményéből érkezett, ezt a gyulai szakemberek olyan interaktív eszközökkel egészítették ki, melyek minden korosztály számára izgalmassá tették a látogatást. Ez a tárlat már csak november ötödikéig látogatható, a helyére viszont egy hasonló színvonalú anyag érkezik.

A Benczúr és a Munkácsy tárlat előkészítése mellett gőzerővel zajlanak a munkálatok a Ladics-házban is. Ott a régi tárlatra épülő új kiállítás az idei év végéig készülhet el.
 

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …