2024. május 2., csütörtök
FONTOS

A korábbi csúcsot közelíti a várfürdő idei vendégszáma

Az idei év január-augusztus közötti időszaka lényegesen jobb volt, mint amire számítottak – fogalmazott Kun Miklós.

A Gyulai Várfürdő ügyvezető igazgatója kiemelte, 2023-ban a hétvégék kifejezetten erősek voltak, mindez viszont nem mondható el a hétköznapokról. Előbbiek esetében az úgynevezett három napos vendégek azok, akik a nagyobb bevételt hozzák. A romániai vendégkör az, mely visszatérő és lényegesebben többet költ a hazaiaknál. A gyulaiak aránya 5-10 százalék között alakul, annak ellenére, hogy nagy kedvezményt kapnak. Kun Miklós hangsúlyozta, a gyógyászati kezelésszámok a gyógyvizes kezelések vonatkozásában országos szinten folyamatosan csökkennek.

Kun Miklós kiemelte, az előrejelzések alapján az idei évben 580 ezres vendégszámot várnak. Ez már csak 5 százalékkal marad el a koronavírus-járvány előtti időszaktól.

Ebben az időszakban több, saját erőből megvalósuló fejlesztés történik a fürdő területén. A legmagasabb hőfokú termál kút az 5-ös, mellyel csak fűtenek. Ebben termelőcső cserét készítenek most elő, valamint a bekötő vezeték utolsó szakaszának a cseréjét is ütemezték. Emellett egy teljes műszaki udvar rekonstrukció is zajlik.

A legnagyobb, saját erőből megvalósuló projekt a 4-es kút újbóli bevezetése a várfürdőbe. Az 1960-as években épült termálkutat egy jó ideje nem használják már. Most viszont szükségük van a hőjére és a vizére. A város alatt a 2,7 kilométeres átvezetés már megtörtént, a hőközpont kiépítése pedig hamarosan befejeződik. Az ügyvezető igazgató hangsúlyozta, bízik benne, hogy a fűtés még ebben az évben elkezdődik a 4-es kút segítségével.

Kun Miklós kiemelte, 2024-ben sem a béremelésből, sem pedig az energiaköltségek emelkedéséből adódó plusz költségeket nem szeretnék teljes mértékben ráterhelni a vendégkörre. Januártól 10 százalékos áremelést terveztek, a nyári időszakra pedig még egy 4 százalékost. Az ügyvezető igazgató kiemelte, a létesítmény a hasonló méretű és kvalitású fürdők között az alsóbb mezőnyben foglal helyet az árazás szempontjából.

Nézze meg ezt is:

Elismerték Bánhegyi Róbert Jánost

  A napokban vette át Bánhegyi Róbert János főorovos a Magyar Tudományos Akadémián rendezett ünnepi díjkiosztón Szent-Györgyi …