2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Talajművelési munkák folynak a Gyulai Agrár Zrt-nél

Lassan véget ér a 2023-as mezőgazdasági esztendő a Gyulai Agrár Zrt-nél.

A terménybetakarításon túl, a magtárak megteltek és az őszi gabona vetése is befejeződött. A jelenleg folyó talajművelési munkák várhatóan november végéig tartanak, majd a pihenés időszaka következik az ágazatban dolgozóknak.

A Gyulai Agrár Zrt-nél az elmúlt hetekben megteltek a terménytárolók és őszi gabona is a földbe került. Még 500 hektáron kell elvégezni a talajművelési munkákat, és ezzel véget ér az idei mezőgazdasági esztendő. A számadáshoz még korán van, emelte ki Ancsin Péter, és ennek több oka is van.

Az idei ősz nagyon száraz volt, az elmúlt napok csapadékos időjárása ellenére még mindig vízhiányos a talaj, mondta az ügyvezető. Ez egyfelől nem öröm, viszont lehetővé teszi a folyamatos talajmunkákat, a talajlazítást és a szántást. Ancsin Péter kiemelte, a Gyulai Agrár Zrt két fő ágazata a növénytermesztés és a tejelő szarvasmarhatenyésztés, a két terület egymásra épülően határozza meg a teljes évet.

András napot követően lecsendesedik az élet a Gyulai Agrár Zrt-nél. A karácsonyi ünnepek után a nagygépek karbantartása, szezonra való felkészítése következik, hogy februártól elindulhasson az ágazat számára a következő esztendő.

Nézze meg ezt is:

Elismerték Bánhegyi Róbert Jánost

  A napokban vette át Bánhegyi Róbert János főorovos a Magyar Tudományos Akadémián rendezett ünnepi díjkiosztón Szent-Györgyi …