2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Felvételizők napja: sok képzést kínál Békésben a GFE

Az idén is megszervezte Békéscsabán a Felvételizők Napját a Gál Ferenc Egyetem.

A szerdai programon bemutatkoztak az egyetemi karok, emellett a felvételit segítő tájékoztatókkal és játékos vetélkedőkkel várták a továbbtanulni szándékozó diákokat egész Békésből.

Békéscsabáról érkezett a rendezvényre Góg Réka, aki gazdasági területen tervezi felsőfokú tanulmányait.

A szeptemberi, kimagasló beiskolázási számok új lendületet és megerősítést adtak összegyetemi szinten és a békéscsabai, gazdasági karon egyaránt, hangsúlyozta Árpási Zoltán. A dékán kiemelte, a jelentősen megemelkedett hallgatói létszám új kihívásokat is jelent számukra.

A gyulai karon folyó egészség- és szociális tudományi képzések bemutatása és a prevenció is hangsúlyt kap a rendezvényen.

Két, külön programmal is készült a szarvasi pedagógiai kar a Felvételizők Napjára. Az érdeklődőket egyrészt a mesék világába kalauzolják el, másrészt a képzéseik során hangsúlyos informatikai szakterület is megjelenik.

A személyes találkozás lehetősége felértékelődött a pandémiát követően, emelte ki Kovács Katalin, és a GFE hallgatói toborzásának egyik fő stratégiai elemévé vált. A békéscsabai rendezvényen az érdeklődő diákok hiteles tájékoztatást kaphatnak az egyetemi karok tanulmányi előadóitól.

A Gál Ferenc Egyetem békéscsabai rendezvénye elsősorban a Békés vármegyei diákok megszólítását tűzte ki célul, ötletekkel és tanácsokkal segítve a helyben továbbtanulni szándékozó fiatalokat.

Nézze meg ezt is:

Teljessé válik a Popovits utca felújítása

  Csütörtök reggel már felvonultak a munkások a területre, a nap folyamán pedig megkezdődött a …