2024. április 29., hétfő
FONTOS

Digitális eszközöket kaptak az erkeles diákok

Péntek délelőtt az Erkel gimnázium könyvtárában tartották meg azt a sajtótájékoztatót, melyen újabb digitális eszközök érkezéséről számoltak be.

Ezeket az iskola tanulói kapják, hogy modern gépekkel felvértezve szerezzenek olyan ismereteket, melyek sikeres felvételi vizsgát eredményezhetnek számukra.

Az új eszköz sok segítséget jelenthet a diákok számára, így olyan feladatokkal is megbirkózhatnak, melyeket egyébként nem biztos, hogy meg tudnának oldani.

Az eseményen Teleki-Szávai Krisztina tankerületi igazgató az emberiség történetében jelentkező fordulópontokról beszélt, hangsúlyozva, hogy a digitalizáció egy emberöltő alatt beláthatatlan változásokat hozott, ezek pedig az oktatásban is jelentkeztek.

Görgényi Ernő polgármester emlékeztetett, az önkormányzat elismeri a tehetséges diákokat, és segíti a rászorulókat, ugyanakkor vannak a városban plusz lehetőségek is.

Kovács József országgyűlési képviselő a program országos helyzetéről beszélt, illetve szót ejtett arról, hogy nemcsak az állami, hanem az egyházi és a nemzetiségi iskolák is részt vehetnek a programban.

Az oktatási intézmények digitalizációjában a koronavírus járvány hozott áttörést, a fejlődés viszont nem állt meg a járványhelyzet mérséklődésével, vagy elmúltával, hanem sokkal inkább azt mondhatjuk, hogy nagyobb lendületet vett.

Az Erkel Ferenc Gimnáziumban a 96 tanulói mellett 90 intézményi eszközt is kiosztanak.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …