2024. április 28., vasárnap
FONTOS

Lezárult a Békés vármegyei foglalkoztatási paktum programja

Projektzáró eseményt tartottak a Békés vármegyei foglalkoztatási paktumról péntek délelőtt a békéscsabai Munkácsy múzeumban.

Az ezt megelőző sajtótájékoztatón Zalai Mihály, a Békés Vármegyei Önkormányzat elnöke kiemelte, november 16-án tárgyalta a közgyűlés a vármegye munkaerőpiaci helyzetét. 2010 óta folyamatosan nő a foglalkoztatottság, és csökken a regisztrált munkanélküliek száma Békésben.

Pántya Imre, a Békés Vármegyei Kormányhivatal főosztályvezetője kiemelte, több TOP paktum működött a vármegyében az utóbbi hét évben. Ezek elsődleges célja az volt, hogy együttműködést alakítsanak ki a vállalkozókkal, a vármegyei önkormányzattal, a kormányhivatallal, a kamarával, illetve olyan szereplőkkel, akik tudnak tenni a foglalkoztatás bővítéséért. E program révén 3,8 milliárd forinttal gazdálkodhattak, többször volt forrás ráemelés. Békés vármegye mindig élt a lehetőséggel, így közel 1 milliárd forinttal megemelkedett a pályázat forrása a hét éves időtartam alatt. Összességében több, mint 3000, többségében hátrányos helyzetű embert vontak be.

Pántya Imre kiemelte, a következő operatív programokban is szeretnének munkalehetőséget biztosítani a további álláskeresőknek. Elindult a TOP paktumok folytatása TOP Plusz néven, amely már az egész vármegyét felöleli, és 4,2 milliárd forintos kerettel lehet gazdálkodni. Ennek a 75 százalékát a célcsoport támogatásokra fogják fordítani

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …