2024. május 3., péntek
FONTOS

A koraszülötteket állították a középpontba Gyulán

Péntek délelőtt a Galbácskerti Óvodában teljesített szolgálatot a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány járműve, ezúttal viszont nem csecsemők szállítása volt a feladat, hanem az, hogy az óvodások megismerjék a kocsi működését, és megtudják, kiknek is segítenek ezzel a mentőautóval.

Ez a nap egyébként is a koraszülöttekről szólt a Galbácskerti Óvodában, a gyerekeknek olyan mesét olvastak, mely a koraszülöttekről szólt, a kézműves foglalkozások is e téma körül forogtak.

A gyerekek a lila szín jelentéséről is tanultak, de nemcsak ebben az intézményben foglalkoztak a koraszülöttekkel, hanem az összes városi fenntartású óvodában.

A Galbácskerti Óvodába ellátogatott Görgényi Ernő polgármester is, aki a térségben működő magas szintű ellátásról, és a koraszülötteket méltán övező különleges figyelemről beszélt.

Az esti programokat a Hanta banda zenekar fellépése színesítette. Az Almásy-kastélynál együtt ünnepelhetett az a közösség, mely a koraszülöttek ügyét a fókuszba emelte. Abdulrahman Abdulrab Mohamed elmondta, terveik szerint jövőre új szintre emelik a programokat.

Péntek este a figyelemfelhívás jegyében lila fénnyel festették be az Almásy-kastélyt.

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …