2024. július 13., szombat
FONTOS

Alapításának két évtizedes jubileumához ért a Mi egy Másért Közhasznú Egyesület

Szabó Enikő szakmai vezető a péntek délután, a gyulai városházán megtartott ünnepségen kiemelte, büszke arra, hogy rengeteg fiatal kapcsolódik hozzájuk. 2007 óta foglalkoznak a kortárs képzéssel, 2009 óta pedig a Hetedhét játékvárost is ők szervezik.

Az előbbi esetében több, mint 240 fiatalt képeztek ki, az utóbbi program segítői stábjában pedig több, mint 400-an dolgoztak.

Demkó Emma nyolc éve, ötödikesként csatlakozott az egyesülethez. Kiemelte, egy olyan csapat jött létre, melyhez jó tartozni.

Görgényi Ernő beszédében az alapítás óta eltelt két évtizedet elevenítette fel. A polgármester kiemelte, az egyesület szabadidős, gyermek és ifjúsági programokat, szakmai rendezvényeket, fontos képzéseket szervez és részt vesz a közösségi szolgálatos fiatalok felkészítésében, valamint támogatja az iskolai diákönkormányzatok működését. Emellett koordinálja a diákok települési érdekképviseletét is.

Ament Balázs, a Mi egy másért közhasznú egyesület elnöke kiemelte, 20 évvel ezelőtt szerettek volna egy olyan csoportot létrehozni, amely kifejezi a helyi ügyek iránti elkötelezettségét. Így lett egy baráti, informális csapatból egy közhasznú egyesület.

Elhangzott, az előttünk álló 2-3 hét során kézműves foglalkozások mellett a kortárs segítők rendezvényeit tartják meg, valamint a diákönkormányzat esetében DÖK elnök választásra is sor kerül.

 

Nézze meg ezt is:

Új szolgáltatással bővült a Tourinform iroda idei kínálata

  A hét szinte minden napján tartogat  programokat a Tourinform iroda kínálata. A sokszínű paletta …