2024. április 29., hétfő
FONTOS

Az Alföldvíz veszi át a gyulai víziközmű szolgáltatást

Egy pohár vizet ivott a hétfő délelőtti, városházi sajtótájékoztatón Szeverényi György, az Alföldvíz Zrt. vezérigazgatója, Görgényi Ernő gyulai polgármester és Volencsik Zsolt, a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója.

Mindezt annak apropóján tették, hogy hivatalosan is megszületett a megállapodás Gyula és öt másik település, illetve vízművek között a helyi víziközművagyon és a szolgáltatások átadásáról.

Görgényi Ernő arra hívta fel a figyelmet, hogy a városi képviselő-testület úgy döntött, átadja a nemcsak a vagyont, hanem a jelentős veszteséget termelő szolgáltatást is az Alföldvíznek.

Valencsik Zsolt a Magyar Állam idei integrációs programját mutatta be. Ennek lényege az, hogy az állam az ivóvíz és szennyvíz szolgáltatás biztosításához a veszteségek finanszírozására forrást biztosít. Az érintett önkormányzatok ezért az ellátás felelősségét és a vagyont átruházzák.

Szeverényi György, az Alföldvíz Zrt. vezérigazgatója a Gyulai Közüzemi Kft. azon munkatársairól is beszélt, akik alföldvizes színekben folytatják munkájukat. Az eseményen elhangzott, az Alföldvíz 24 órás diszpécserszolgálatot és online ügyfélszolgálatot tart fenn, illetve a díjbeszedésnek is több módja van.
 

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …