2024. április 28., vasárnap
FONTOS

Országos vadászati tanácskozást tartottak Békéscsabán

Hétfőn Békéscsabán tartotta kihelyezett elnökségi ülését az Országos Magyar Vadászkamara. Az országos testület a jövő évi finanszírozási kérdésekben hozott döntést, mellette tárgyalt az ifjúság nevelési programról és a hivatásos vadászok támogatásáról is.

Hétfőn Békéscsabán ülésezett az országos vadászkamara döntéshozó testülete. Az Országos Magyar Vadászkamara Békés Vármegyei Területi Szervezete székházában a 2024. évi finanszírozásról tárgyaltak.

Békés vármegye tipikus apróvadas terület, az ország egyik kis szigeteként a nyúl, fácán és őz a jellemző vadállomány, mondta Hrabovszki János. A vármegyei elnök kiemelte, a nagyjelentőségű elnökségi ülés békéscsabai helyszíne külön megtiszteltetés számukra.

Az Országos Magyar Vadászkamara mintegy hetvenezer vadász érdekképviseleti szervezete, amelyet a vadászok önkormányzatának is lehet nevezni, fogalmazott Bajdik Péter. A testület egyik döntéshozó szerve az elnökség, az ország valamennyi vármegyei vezetői részvételével. A vadászkamarai főtitkár kiemelte, a békéscsabai ülés kiemelt jelentőségű a jövő évet meghatározó pénzügyi döntések miatt.

Nagyon fontos kérdés országosan is a hivatásos vadászok támogatása, mondta a főtitkár, külön kamarai programot működtetve a témakörben.

A vadászat nagy hagyományokkal és kultúrával rendelkező tevékenység hazánkban, mintegy hetvenezer ember számára kedvelt hobbi és életmód is egyben. A működésre irányuló minden döntés  kiemelt jelentőségű a magyarországi vadászok szempontjából.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …