2024. április 29., hétfő
FONTOS

Notebook-ot kaptak a karácsonyisok

A karácsonyis diákok közül a hetedikesek már megkapták, a tizedikesek pedig a napokban vehetik át a tanulásukat segítő hordozható számítógépeket.

A gyulai intézmény szinte valamennyi tanulója megigényelte az eszközt az év végéig, országosan kiosztásra kerülő 140 ezer darabból.

A téli szünet kezdetéig valamennyi hetedikes és tizedikes karácsonyis diák megkapja a korábban igényelt, hordozható számítógépeket. A digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés biztosítása érdekében megvalósuló kormányzati programban 140 ezer notebook-ot osztanak ki országszerte.

A pandémia alatt nagyon rövid időn belül kiderült, hogy otthoni informatikai háttér nélkül nem tudott a diákok egy része becsatlakozni a digitális oktatásba, mondta Bengery Zsoltné. Ez hozta magával azt a szándékot, amelynek köszönhetően ezek az akadályok lépésről-lépésre elhárulnak.

Az eddigi tapasztalatok alapján, van egyfajta aggodalom is a diákokban az iskolai-otthoni, váltott használat során előforduló sérülések miatt. Az intézményvezető hangsúlyozta, nem muszáj hazavinni a diákoknak a notebook-okat, az iskolában is tárolhatják azokat. Bengery Zsoltné az okoseszközök mértékletes használatára hívta fel a figyelmet.

A jövő év tavaszán további három évfolyam, az ötödikesek, a hatodikosok és a kilencedikesek juthatnak számítógépekhez a kormányzati segítségnyújtásnak köszönhetően.

Nézze meg ezt is:

Máltai tanulmányúton járt a GFE delegációja

  A napokban tért haza Máltáról a Gál Ferenc Egyetem gyulai karának három oktatója, akik …