2024. április 29., hétfő
FONTOS

Utazó gyógypedagógiai hálózatot szeretne indítani a Pánczél Imre Intézmény

 

 

Szeptember elseje óta önálló intézményként működik a Szent István utcán található Pánczél Imre.

Poptyilikán Anikó megbízott igazgató kiemelte, óvoda, általános és készségfejlesztő iskola, valamint kollégium működik náluk. A tervek között szerepel, hogy a következő tanévtől elindítják az utazó gyógypedagógiai hálózatot is.

Az intézménybe 3 és 25 év kor közötti, sajátos nevelési igényű tanulók, fogyatékkal élő fiatalok járnak. Emellett autisták, enyhe, középsúlyos értelmi fogyatékkal, valamint súlyos halmozott fogyatékkal élők is. Ők fejlesztő oktatás-nevelésben vesznek részt.

Poptyilikán Anikó kiemelte, fontos az érzékenyítés, melyre a sport a legmegfelelőbb terület. Az integrációt úgy valósítják meg, hogy a mozgás segítségével hozzák össze a fiatalokat. Immáron nyolc éve igyekeznek nyitni a többségi iskolák felé. Ennek érdekében hozták létre többek között a gombfoci bajnokságot és a darts versenyt is.

Egy sor- és váltóversenyt is életre hívtak “Kapkodd a lábad” elnevezéssel, ahol egy csapatban megtalálható valamennyi gyulai intézmény tanulója. Itt a toleranciát, az együttműködést is megtanulják a fiatalok.

Ez egy olyan játékos verseny, ahol nem mindig az a lényeg, hogy nyerjünk, hanem az, hogy el tudjuk fogadni a társainkat.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …