2024. május 3., péntek
FONTOS

Kiállítás nyílt a GFE gyulai karán

Hétfőn időszaki kiállítás nyílt a kétegyházi képzőművészeti szabadiskola alkotásaiból a Gál Ferenc Egyetem gyulai karán. A campuson a jövőben rendszeressé szeretnék tenni a megjelenési alkalmakat, teret adva ezzel is a különböző művészeti ágaknak.

A GFE gyulai karán hétfőn összegyetemi szinten lobbant fel az adventi koszorú harmadik gyertyájának lángja, amellyel egyidőben képzőművészeti kiállítás is nyílt a Békés megyei Képzőművészeti Szabadiskola munkáiból. Mindkét ünnepi esemény az örömöt fejezi ki és segíti a karácsonyi hangolódást is, fogalmazott Beke Szilvia. Az adventi várakozással teli időszakban egy-egy kép gondolatvilága, üzenete igazi feltöltődést jelenthet bárki számára. A dékánhelyettes kiemelte, hosszútávon gondolkoznak az egyetemen a képzőművészet jelenlétében.

Hosszú évek óta kapcsolódik be a Békés Megyei Képzőművészeti Szabadiskola munkájába Hargittainé Megyeri Valéria. A művészet tisztelőjeként és rácsodálkozóként szervezi az alkotótáborokat, mellette segíti a különböző megjelenési lehetőségek szervezését is a tagjaik számára. A szabadiskola egyesületi titkára a GFE gyulai karára egy különleges tematikájú kiállítási anyagot állított össze, illeszkedve a karácsonyi ünnepkörhöz.

Az érzelmeket kifejező, sokakat megszólító képzőművészeti kiállítást február végéig láthatják az érdeklődők a Gál Ferenc Egyetem gyulai karán.

 

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …