2024. április 29., hétfő
FONTOS

215 cipősdobozt gyűjtöttek az Almásy-kastélyban

Hétfő délután 215 karácsonyi ajándék indult útjára az Almásy-kastély gyűjtőpontjáról, csatlakozva a Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz akciójához.

A baptista gyülekezet gyulai munkatársai a napokban juttatják el a meglepetés ajándékokat a leginkább rászoruló környékbeli gyerekeknek.

Hétfőig 215 cipősdobozba csomagolt ajándék gyűlt össze az Almásy-kastély Mikulás hálószobájában, amit még karácsonyig átadnak a baptista gyülekezet gyulai munkatársai a nélkülöző gyermekeknek. A Baptista Szeretetszolgálat húsz évvel ezelőtt hívta életre az országos cipősdoboz akcióját.

Fábián Tamás kiemelte, a gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont a 2016-os megnyitása óta csatlakozott a jótékonysági kezdeményezéshez.

A Baptista Szeretetszolgálat az idén országosan 419 gyűjtőponton várta a cipősdoboz ajándékokat, hogy azok szebbé tegyék a rászoruló gyermekek karácsonyát. Gyulán kiemelt és mindig sikeres gyűjtőpont az Almásy-kastély, mondta Farnasné Kiss Enikő. A program helyi koordinátora hangsúlyozta, bármilyen apró ajándékkal, kis figyelmességgel is örömöt lehet szerezni. Azt kell eldönteni, hogy fiúnak vagy lánynak szeretnénk ajándékozni és az is fontos, hogy milyen korúnak. Ezeket fel is kell tüntetni a csomagokon, így biztosan a legmegfelelőbb gyermeknek tudják átadni azt. Farnasné Kiss Enikő kiemelte, az idei cipősdoboz akció különleges gyülekezetük számára.

Az Almásy-kastélyban összegyűlt 215 cipősdoboz ajándékokat csütörtökön kapják meg a gyerekek baptista gyülekezet gyulai székházában.

 

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …