2024. május 3., péntek
FONTOS

A malenkij robotra emlékeztek a diákok

Szerda délelőtt az Implomos diákok és a K. Schriffert Kör tagjai együtt emlékeztek a szovjet kényszermunkára elhurcolt, többségében német származású gyulaira.

Az 1945. január 10-i eseményeket a történelmi emlékezet részeként, évről-évre felidézik az iskolában.

Több éves hagyomány az Implom iskolában, hogy megemlékeznek a malenkij robot gyulai áldozatairól. Szerda délelőtt a K. Schriffert Kör tagjai és a hetedikes diákok közösen idézték fel a hetvenkilenc évvel ezelőtti, történelmi eseményeket. Nagy Mária pedagógus kiemelte, a generációkon átívelő, hagyományőrző program lehetőséget kínál az iskola diákjainak a német nemzetiséggel kapcsolatos ismereteik elmélyítésére.

A történelmi tények ébrentartása, a közös visszaemlékezés nagyon fontos a K. Schriffert Kör tagjai számára, mondta Kovács Lajosné. A közreműködő gyerekek érdeklődése mutatja a téma iránti fogékonyságukat. Az egyesületi elnök kiemelte, a Gyuláról elhurcoltak közül ketten még ma is élnek. Ők az egészségügyi állapotuk miatt már nem tudnak részt venni a programokon, viszont visszaemlékezéseiket megismerhetik a diákok korábbi felvételekről.

A malenkij robotra elhurcoltak tiszteletére a megemlékezések vasárnap reggel, a németvárosi Szent József templomban folytatódnak.

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …