2024. május 3., péntek
FONTOS

A 46. Utazás kiállítás belföldi díszvendége Gyula és Békés vármegye

2024-ben is megrendezik Magyarország meghatározó turisztikai rendezvényét, az Utazás kiállítást.

A 46. alkalommal életre hívott programra Békés vármegye, kiemelten Gyula kapta meg azt a felkérést, hogy belföldi díszvendégként mutassa be a közönség számára a vármegye turisztikai sajátosságait. Legyen szó kultúráról, népszokásról, vagy gasztronómiáról. A kiállítás február 22 és 25 között lesz látogatható Budapesten.

A csütörtökön, Békéscsabán megrendezett sajtótájékoztatón Takács Árpád főispán kiemelte, Gyulának olyan értékei vannak, melyek százezrével vonzzák a turistákat. Létrehoztak egy olyan munkacsoportot, melyben többek között azok az önkormányzatok, foglalkoztatók, munkáltatók, fesztiválok képviselői fognak részt venni, melyeket érdemes bemutatni a nagyközönség számára. Ezt Komoróczki Aliz, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft ügyvezető igazgatója vezeti. A főispán kiemelte, a mai adatok szerint 20 partnerrel képviselteti magát Gyula és a vármegye az Utazás kiállításon. Nagy hangsúlyt fektetnek az épített, valamint a természeti környezet bemutatására.

Komoróczki Aliz, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft ügyvezető igazgatója kiemelte, több vármegyei partnerrel dolgoztak már együtt. A jelenlegi összefogásra még nem volt példa, most közösen, egy cél érdekében dolgoznak.

Orosz Tivadar kiemelte, a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara tavaly októberben határozta el, hogy az eseményen történő megjelenést kiajánlja a vármegyének, ezen belül is Gyulának.

Zalai Mihály, a Békés Vármegyei Önkormányzat elnöke az összefogás, a közös munka fontosságát emelte ki. Olyan kapcsolatok alakulnak ki, vagy mélyülnek el, melyek a későbbiek során a Békés vármegyei turizmus fejlesztésének érdekét segítik elő.

Görgényi Ernő, Gyula polgármestere kiemelte, Békés vármegyében a fürdővárosban van a legtöbb szálláshely, emellett a térségben Gyula a legismertebb turisztikai központ Magyarországon és nemzetközi viszonylatban is. A Gyulára érkező vendégek pedig elmehetnek más településekre is, ahol van turisztikai attrakció, de nincs megfelelő szálláskapacitás. A polgármester kiemelte, ez az együttműködés jó azon vármegyei településeknek is, ahova a gyulai vendégeket el lehet vinni.

Az eseményen elhangzott, a szervezés során szakmai, turisztikai megközelítést alkalmaznak, a vendégek fejével gondolkodnak. Ezért is Gyulát emelték ki a Békés vármegyei települések és attrakciók közül, hiszen a fürdőváros a vármegye turisztikai zászlóshajója.

Nézze meg ezt is:

Dinamikusan fejlődik a felnőttképzés a Gyulai Szakképzési Centrumban

  Simon István kancellár 3Téma című műsorunkban kiemelte, a jelenlegi nappalis létszám felét is meghaladó …