2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Jótékonysági bál és sok program a gyulai kiállítóhelyeken

Mindig fontos volt a jótékonyság az Almásy-kastély története során.

Nemcsak a látogatóközpont menedzsmentje folytat rendszeres karitatív tevékenységet, hanem az épület régi urai is kifejezetten fontosnak tartották ezt a típusú szolidaritásvállalást. Fekete-Dombi Ildikó ügyvezető emlékeztetett, a Stefánia-szárny névadója 1839-ben a gyulai kórház megsegítésére szerveztek jótékonysági programot, melyen Erkel Ferenc is fellépett.

A Stefánia bál résztvevői nívós kulturális programon vehetnek részt. Az Erkel-ösztöndíjas Szegedi Réka Panna furulyaművész fellépése mellett a Végvár Táncegyüttes járja a nyitótáncot, de a középpontban alapvetően a jótékonyság áll.

A következő hetekben a kiállítóhelyek folyamatos nyitva tartása mellett kuriózumnak mondható programokra is sor kerül. Az Erkel házban a Valentin nap kapcsán szerveznek különleges programokat.
A városban most egy időben, két jelentős festő kiállítása látogatható. A Kohán képtárban Benczúr Gyula munkái, az Almásy-kastélyban Munkácsy Mihály művei láthatók.

A két festőgéniusz egyaránt 1844-ben született. Benczúr Gyula születésének évfordulója január 28-án lesz, ehhez különleges tárlatvezetést szerveznek. Február 20-án Munkácsy Mihály születésnapját ünneplik egyedi programokkal. Korábban a Fény géniusza téma kapcsán szerveztek konferenciát, most pedig könyvet is adnak ki ebben a témában.

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …