2024. április 29., hétfő
FONTOS

Gyulán rendezték az U11-es floorball bajnoki fordulót

Szombaton a lányok versenyével kezdődött az U11-es floorball utánpótlás bajnokság, a nyitó mérkőzést a házigazda gyulaiak az Egerrel játszották.

A tornának első alkalommal adhatott otthont a fürdőváros, egészen pontosan az ötös számú iskola. Ebben az intézményben öt éve kezdtek el foglalkozni a sportággal. A hétvégi rendezésre a gyulaiakat az elmúlt években elért eredményeik miatt kérték fel.

A floorball a hatvanas években alakult ki, a nemzetközi szövetség a nyolcvanas években jött létre. Magyarországon 1989-ben rendezték az első meccset, 1998-tól diákolimpiai sportágnak számít. Számos előnye van, a gyulai tapasztalatok azt mutatják, hogy olyan gyermekek is jók lehetne benne, akik más sportágakban kevésbé sikeresek.

Ez a sportág az egész országban népszerűnek számít, hiszen nagy előnye, hogy akár egy kisebb iskolai tornateremben is játszható. Hazánkban a dél-keleti régióban még mindig kevésbé terjedt el.

A floorball előtt sok a további fejlődési lehetőség, a fehér foltok eltüntetése számít fontos feladatnak a szövetség számára. Ennek jegyében regionális versenyrendszert szeretnének létrehozni, hogy kevesebb utazás terhelje a csapatokat.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …