2024. április 29., hétfő
FONTOS

Inspirálja az elnöki kitüntetés Czirok Mihályt

 

Novák Katalin köztársasági elnök Békés vármegyei látogatása során a gyulai Almásy-kastély Stefánia szárnyában tartott díszvacsorán első alkalommal adta át a Magyarország Köztársasági Elnökének Érdemérme kitüntetést.

Ezt Czirok Mihály, a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Zeneművészeti Iskola igazgatója érdemelte ki.

Czirok Mihály kiemelte, a kitüntetés átadása előtt két nappal keresték fel a Sándor-palotából. Ekkor értesült a különleges eseményről. A kitüntetéssel a város zeneoktatása és a magyar zenei kultúra megőrzése érdekében tett áldozatos munkáját ismerte el a köztársasági elnök.

Czirok Mihály hangsúlyozta, a kitüntetés inspirálja a jövőbeni munkáját. Ösztönzi arra, hogy a továbbiakban is hasonlóan, vagy még jobban végezze azt a tevékenységet, melyet az elmúlt évtizedekben folytat.

Az igazgató kiemelte, jelenleg a félévi meghallgatásokat tartják a zeneiskolában. Ilyenkor két hét alatt összesen 420 tanuló mutathatja meg, hogy mit tanult az elmúlt fél évben. Március végén ismét megrendezik azt a gála hangversenyt, melyen a Gyulai Tankerületi Központhoz tartozó zeneiskolák tanulói és tanárai lépnek fel.

Czirok Mihály hangsúlyozta, idén első alkalommal szeretnének megrendezni egy könnyűzenei versenyt kizárólag a zeneiskola diákjai számára.

Nézze meg ezt is:

Máltai tanulmányúton járt a GFE delegációja

  A napokban tért haza Máltáról a Gál Ferenc Egyetem gyulai karának három oktatója, akik …