2024. május 3., péntek
FONTOS

596 705 éjszakát töltöttek tavaly, Gyulán a vendégek

Megjelent a friss Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ jelentése Gyula 2023. évi turisztikai vendégforgalmáról.

Az adatok alapján a tavalyi évben összesen 215 ezer 682 vendég érkezett a fürdővárosba. Ez a szám 1533-al több, mint ami 2022-ben volt. A szállóvendégek összesen közel 600 ezer, pontosan 596 ezer 705 éjszakát töltöttek Gyula szálláshelyein, ami történelmi rekordnak számít. 2479-el többet, mint 2022-ben. A belföldről érkező vendégek száma 173 ezer 571, míg a külföldiek esetében ez a szám 42 ezer 111 volt.

Komoróczki Aliz kiemelte, 2024-ben számos marketing akcióval készülnek annak érdekében, hogy meghaladják a 2023-as történelmi rekordot. Továbbra is a város belföldi piaci pozícióját szeretnék megtartani, de emellett a nemzetközi piacra vitelt tűzték ki további célként. Az ügyvezető hangsúlyozta, látható, hogy elsősorban a Romániából érkező vendégek száma folyamatosan növekszik. Ennek érdekében a keleti szomszédos országban több aktivitást fognak kifejteni. Utazás kiállításon vesznek részt Bukarestben, emellett Kolozsvárott is különböző megjelenése lesz Gyulának. Az online marketinget is tovább erősítik Romániában.

Gyula és Békés vármegye nagyobb megjelenése a február végi utazás kiállítás lesz Budapesten. Komoróczki Aliz kiemelte, nagyjából összeállt a programkínálat, melyet azon érdeklődők számára mutatnak be, akik részt vesznek Magyarország meghatározó turisztikai rendezvényén.

A február végi utazás kiállításra Gyulát emelték ki a Békés vármegyei települések és attrakciók közül, hiszen a fürdőváros a vármegye turisztikai zászlóshajója.

Nézze meg ezt is:

Több épület felújítását jelentette be Soltész Miklós Gyulán

15 millió forintot biztosít a Kossuth téren található Szentháromság kápolna tornyának műemléki felújításához a Miniszterelnökség …