2024. április 27., szombat
FONTOS

Egy arany, két ezüst – békési sikerek Stuttgartban

A napokban rendezett gasztrovilág legnagyobb eseményéről, a stuttgarti szakács- és cukrászolimpiáról éremesővel tért haza a Békés Megyei Culinary Team.

Három versenyszámban, három érmet szereztek a csapat mesterszakácsai, Szeidler Zsolt egy arany és egy ezüstéremmel, míg Szokai Imre egy ezüstéremmel gazdagodott egyéni kategóriában.

Tizenhat év munkájának gyümölcse ért be azokkal az érmekkel, amelyeket a napokban szereztek a Békés Vármegyei Culinary Team mesterszakácsai, fogalmazott Ambrus György, a csapat vezetője. A stuttgarti szakács- és cukrászolimpián Szeidler Zsolt és Szokai Imre által elért dobogós helyezésekkel a mesterszakácsok feltették névjegyüket a világ gasztrotérképére. Ambrus György elmondta, a sikerek egyéniben születtek, de mögötte komoly csapatmunka áll, nagyon sok segítséggel és támogatással.

A világversenyen, de más megmérettetéseken is nagyon fontos nemcsak az elkészített ételek, hanem a versenyzők megjelenése is, mondta Ambrus György. Erre az évtizedek alatt különösen figyeltek, mint ahogy arra is, hogy zömében hazai alapanyagokat használjanak fel a versenymunkákhoz. A csapat menedzsere elmondta, gyulai, Békés vármegyei és erdélyi termékeket is vittek magukkal, de volt, amit helyben szereztek be. Az is lényeges és tapasztalatszerzésnek is kiváló, hogy más nemzetek ízvilágát is megismerhetik egy-egy ilyen alkalmon. Ambrus György kiemelte, a legnagyobb eredmény mégis az, amit a csapattársak közösen elértek.

Egy-egy versenyre való felkészülés hónapokat vesz igénybe és nem csak az ételek kigondolása, tervezése és elkészítése tekintetében, mondta Bondár László. A csapatban különleges és fontos szerepet betöltő szakember elmondta, már az ősszel megindult a februári verseny szervezése.

A Békés Vármegyei Culinary Team hazatérte után egy nappal már elkezdte a jövő évi versenyre való felkészülést, hiszen hitvallásuk szerint pihenésre nincs idő.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …