2024. április 27., szombat
FONTOS

Márciusban forgalomba helyezhetik az M44-es Lakitelek-Szentkirály közötti szakaszát

 

Az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek-Szentkirály közötti szakaszán a műszaki átadás-átvételi eljárás sikeresen lezárult, az átadáshoz szükséges hatósági eljárások lefolytatása folyamatban van. Tervezetten márciusban történhet meg a forgalomba helyezés – írta közösségi oldalán Dankó Béla országgyűlési képviselő.

Az M44 gyorsforgalmi út M5 autópálya és Szentkirály közötti szakaszon továbbra is zajlik a kivitelezési munka, a forgalomnak történő átadás 2025 második negyedévére várható.
Az M44-es gyorsforgalmi út Békéscsaba és országhatár; Nagyszalonta közötti szakaszának előkészítése jelenleg is tart. A tervezésre irányuló közbeszerzési eljárás még folyamatban van. Az ajánlatok bontását követően jelenleg az értékelési szakasz zajlik.

Eredményes eljárás esetén a tervezési szerződést tervezetten idén az első negyedév végén vagy a második negyedév elején aláírhatják. A teljes tervezési feladat elvégzésére 47 hónap áll majd a tervező rendelkezésére, a tervezés vége így 2028-ra kalkulálható. A Méhkerék környezetében tervezendő különszintű csomópont és országhatár közötti szakasz teljeskörű tervdokumentációi tervezetten már a 2027-ben elkészülnek.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …