2024. május 7., kedd
FONTOS

E-oltólándzsákat szerzett be a katasztrófavédelmi igazgatóság

 

2024-ben e-oltólándzsákkal bővült a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság eszközparkja. Képeinken Várszegi György tűzoltó főhadnagy az eszköz összeállítását mutatja be.

Egyelőre 21 darabot szereztek be ebből, valamint a Magyar Közút és a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt további 13 darabot biztosít számukra. Ezekre az eszközökre azért volt szükség, mert egyre több elektromos autó járja az utakat Magyarországon. Várszegi György hangsúlyozta, egy elektromos járművet sokkal nehezebben lehet eloltani, mint egy hagyományos benzines, vagy gázolajos autót.

Az e-oltólándzsa egy hagyományos, felülről beütős eszköz, melyet egyszerre két tűzoltó tud használni. A végén lévő rozsdamentes acél tüskét kell bejuttatni a padlólemezbe. Így tudják elárasztani vízzel az alap esetben zárt rendszerű akkumulátort. A hagyományos módszerrel több órába telne az az oltás, ami az e-oltólándzsával az adott idő tizede alatt elvégezhető.

Várszegi György kiemelte, Békés vármegyében még nem kellett használniuk ezt az eszközt, de Magyarországon már több alkalommal így oltottak el autókat a tűzoltók.

Nézze meg ezt is:

Fúziós tánccal ért véget a várszínház tavaszi évada

India ősi eposza, a Ramajana szolgáltatta a fő témát a Trigatu tánccsoport társulatának, akik a …