2024. április 28., vasárnap
FONTOS

Számos ösztöndíjlehetőség várja a GFE hallgatóit

Három csoportba sorolhatók a Gál Ferenc Egyetem hallgatói által elérhető ösztöndíjak.

Kovács Katalin oktatási igazgató elmondta, a felsőoktatásban mindenhol elérhető ösztöndíjak, a tanulmányi vagy éppen szociális juttatások természetesen itt is elérhetők. A pénzügyi keret elosztása a hallgatók közreműködésével történik. Ezeket elsősorban a nappali tagozatos képzésben, állami finanszírozásban lévő diákok igényelhetik, de kivételek is vannak, így akár a levelezősök is hozzáférhetnek ezekhez.

A másik nagy csoportot a Gál Ferenc Egyetem által alapított, és a saját költségvetéséből fedezett ösztöndíjak alkotják. Van két olyan, a GFE által alapított ösztöndíj, melyeket ettől a tanévtől kezdve hívtak életre.

A Gál Ferenc Egyetem hallgatói az egyetemen kívüli szervezetek által kínált ösztöndíjakra is pályázhatnak. A számos lehetőség közül érdemes kiemelni a Klebelsberg Képzési Ösztöndíjat, mely a pedagógusok pályán tartását szolgálja. A békéscsabai, gazdasági kar két szakát is érinti a Magyar Nemzeti Bank Kiválósági Ösztöndíja. A Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj több szempontból is különleges, csak néhány kiváló hallgató kaphatja meg. A GFE két tanulója érdemelte ki az Orbán Viktor által ellenjegyzett oklevelet és az azzal járó forrásokat.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …