2024. április 16., kedd
FONTOS

Kutyás foglalkozások indulnak az óvodákban

Kedden együttműködési megállapodást kötött a Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub és Gyula Város Egyesített Óvodája. A közös programjuk során közel ötszáz gyulai óvodás szerezhet új ismereteket a kutyás foglalkozásokon.

Zoé, Zipó és Coco közreműködésével vette kezdetét az a program, amely során Gyula Város Egyesített Óvodájának valamennyi gyermeke hasznos és fontos ismereteket szerezhet a kutyák életmódjával és gondozásával kapcsolatosan. Alt Sándor, a Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub vezetője hangsúlyozta, a gyermekekre ösztönzőleg hat a kutyákkal való játék, és többnyire szívesen is foglalkoznak az állatokkal. Ez volt az alapmotivácója, amikor együttműködési szándékkal megkereste Gyula Város Egyesített Óvodáját. A civil szervezet elnöke kiemelte, elsődleges céljuk, hogy a játékos foglalkozásokon a gyerekek megszeressék az állatokat.

Az elmúlt években több  gyulai óvodában volt már kutyás foglalkozás, mindig óriási sikert aratva, fogalmazott Makráné Gombkötő Zita. Ezért is fogadták örömmel a gyulai klub kezdeményezését, hogy a jövőben rendszeressé tegyék ezeket az alkalmakat. Az intézményvezető kiemelte, az óvodáskorú gyerekek széleskörű fejlesztése valósulhat meg a hosszútávú program során.

A Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub tavasztól kezdve rendszeresen látogatja majd a gyulai óvodákat, ahol önkénteseik közreműködésével tartják játékos foglalkozásaikat.

Nézze meg ezt is:

Ezeket a terveket valósítaná meg a következő öt évben Görgényi Ernő

    A megújult Százéves cukrászda udvarán, pénteken délután öt órakor kezdődött az a programismertető …