2024. április 14., vasárnap
FONTOS

Egyre nagyobb az érdeklődés a GFE pszichológiai tanácsadás programjára

 

 

Két évvel ezelőtt indította el az ingyenes pszichológiai tanácsadás programot a Gál Ferenc Egyetem Egészség- és Szociális Tudományi Kara.

Beke Szilvia dékánhelyettes kiemelte, azt látták, hogy a pandémia után visszatérve a hallgatóknak nagy szükségük volt arra, hogy legyen egy olyan szakember, akihez aktuális mentális problémáikkal fordulhatnak. Az egyetem pszichológusa, Olteanu Lucián Liviusz segít átgondolni a kérdéseket és megtalálni a személyre szóló, megfelelő megoldást.

Az elmúlt időszakban már a Gál Ferenc Egyetem valamennyi karán elérhető ez az ingyenes pszichológiai tanácsadás a hallgatók számára. A két éves tapasztalat azt bizonyítja, hogy élnek ezzel a lehetőséggel a hallgatók. Fontos, hogy legyen olyan személy, akihez bizalommal tudnak fordulni tanulmányuk során.

A tanácsadás során szó lehet a családdal, barátokkal, partnerkapcsolattal, tanulmányokkal vagy esetleg az életúttervezéssel kapcsolatos problémákról is. A szakember a program indulásakor havi 10-15 órát tudott a hallgatókra szánni. Ez a szám mára már elérte a 35 órát. Ez azt jelenti, hogy egyre nagyobb az igény erre a pszichológiai tanácsadás programra.

 

Nézze meg ezt is:

A munkásőrség történetét kutatja Csík Ádám

  A Békés Vármegyei Levéltár munkatársa, Csík Ádám évekkel ezelőtt kezdte el kutatni a munkásőrség …