2024. április 29., hétfő
FONTOS

Vadásztermet avattak a GFE békési technikumában

Hétfőn a vadgazdálkodási technikust képzést erősítő, új szaktantermet avattak a Gál Ferenc Egyetem békési technikumában.

A Fekete István nevét viselő vadászterem az elméleti oktatás helyszíne lesz a jövőben.

A vadon élő állatok világnapjához kapcsolódva, hétfőn felavatták a Gál Ferenc Egyetem Békési Technikumában a Fekete Istvánról elnevezett, új vadásztermet. A 2020-ban indult erdésztechnikus, azon belül a vadgazdálkodási szakirány képzésbe szinte hagyományok nélkül, a nulláról indulva vágtak bele a békési szakiskolában, fogalmazott Szlota József igazgatóhelyettes. Békés vármegyében jelenleg is szakemberhiány van a vadgazdálkodás területén, ezért is kiemelten jelentős az iskolában folyó gyakorlatorientált oktatómunka. Az igazgatóhelyettes elmondta, az új szaktanterem kialakításában a diákok vállaltak oroszlánrészt.

Medgyesi Ádám hivatásos vadászként tervezi a jövőjét, amit évek óta tudatosan épít a most tizenegyedikes fiatal.

A vadászterem a szakmai órák helyszíneként a vadgazdálkodási képzés otthona lesz a jövőben, mondta Hugyik Zoltán. A szakoktató kiemelte, jelenleg mintegy harminc tanuló jár nappali képzésre, húszan pedig felnőttoktatásban sajátítják el a hivatást. Az elmúlt időszakban a képzésben új irány is megmutatkozott.

A Fekete István nevét viselő új szaktanterem a vadgazdálkodási képzésben résztvevő diákok központjaként a szakma és a természet szépségeire is ráirányítja a figyelmet.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …