2024. május 4., szombat
FONTOS

Átalakult a járóbeteg irányítási rendszer a kórházban

Március elejétől új járóbeteg irányítási rendszert vezettek be a gyulai tagkórház szakrendeléseire érkező betegek tervezhetőbb és gyorsabb ellátása érdekében.

A rendszer még új, a megismeréséhez idő kell, ugyanakkor hosszú távon javuló eredményeket hozhat a betegellátásában, hívta fel a figyelmet Hack Gabriella osztályvezető.

Ismerkednek a betegek a március 1-én bevezetett, új járóbeteg irányítási rendszerrel a Békés Vármegyei Központi Kórház gyulai szakrendelőjében. Az elmúlt napok gyakorlata megmutatta, miben és hol kell javítani a rendszer működésén, illetve hol igényelnek több segítséget a betegek, hangsúlyozta Hack Gabriella osztályvezető. Ilyen rövid idő alatt is érezhető már a változás, hosszú távon pedig jelentős eredményekre számítanak. Az osztályvezető kiemelte, a rendszer jelentősége abban rejlik, hogy a betegek előjegyzéssel, csökkenő várakozási idővel és tervezhetően tudják igénybe venni a szakrendelési ellátási lehetőségeket.

A gyulai tagkórházban öt sorszámhúzó automatát helyeztek ki a gyors és gördülékeny ellátás érdekében. Hack Gabriella elmondta, működésük hasonló, mint a már jól ismert bankintézeti vagy éppen postai automatáké. Ezek közül kettő a Dob utcai rendelőintézetben, további egy-egy berendezés a Semmelweis-tömb gyermekgyógyászati járóbeteg szakrendelésén, a központi műtéti tömb földszintjén, illetve a sugárterápiás osztályon található.

Idősek számára is könnyen kezelhetőnek, gyorsnak és praktikusnak tartja az új rendszert a gyulai Gyöngyösi Ferencné.

Három hetet töltött nemrégiben a gyulai kórházban Neibortné Jantyik Katalin, aki ezúttal kontrollvizsgálatra érkezett Gyomaendrődről.

Az előjegyzés telefonon keresztül és március 6-ától egy központi e-mail címen is kérhető, mondta Hack Gabriella. Az elektronikus levelezési cím megnyitása már az igényekhez alkalmazkodik, több lehetőséget kínálva az időpontkérésre. Jelenleg nyolc munkatárs, 7-15 óráig fogadja a betegek hívásait, de létszám- és vonalbővítésre is felkészültek, ha szükséges, fogalmazott az osztályvezető. A betegek telefonon vagy e-mailen keresztül kaphatnak időpont azokra a szakrendelésekre, ahova a beutalójuk szól. Az osztályvezető hangsúlyozta, a hívás megkezdése előtt érdemes kéznél tartani a taj-kártyát, a személyi igazolványt, lakcímkártyát és a beutalót, hiszen ezeket az adatokat fogják kérni a call-centeres munkatársak és az elektronikus levelezésben is ezeket az adatokat kell rögzíteni.

A kórház munkatársai a Gyulán, március 1-jével bevezetett, új járóbeteg irányítási rendszer kezdeti gyermekbetegségeit folyamatosan igyekeznek orvosolni. A zökkenőmentes ügymenet kialakulásáig türelmet és megértést kérnek a szakemberek, hiszen az intézkedések hosszú távon a betegek érdekeit szolgálják.

 

Nézze meg ezt is:

Több épület felújítását jelentette be Soltész Miklós Gyulán

15 millió forintot biztosít a Kossuth téren található Szentháromság kápolna tornyának műemléki felújításához a Miniszterelnökség …