2024. április 29., hétfő
FONTOS

Megérkeztek a Gyulakonyha raktárába a helyi termelők portékái

A primőrök, vagyis egy évszak korai, első termései valamilyen zöldségből, gyümölcsből fontos alapanyagoknak számítanak a mindennapi ellátásban, közétkeztetésben.

Ambrus György ügyvezető kiemelte, egy hónappal előre tervezik meg az étlapokat, így időben felveszik a kapcsolatot a termelőkkel, hogy milyen állapotban vannak a zöldségek, gyümölcsök.

Ambrus György kiemelte, az áprilisi étlapon már egyre kevésbé szerepel a csemegeuborka, melyet a friss saláta vált fel, melyből levest és főzeléket is készítenek. Nem tartozik a népszerű ételek közé a fiatalok és az idősek körében, de tejszínesen kolbásszal, valamint virslivel színesítik. Az ügyvezető hangsúlyozta, nem mindegy, hogyan tálalják a nem igazán kedvelt zöldségeket az ételekbe.

Ambrus György kiemelte, nem egyszerű a gyermekek és az idősek étkeztetése, ezért külön figyelmet fordítanak arra, hogy közvélemény kutatást végezzenek. Az ügyvezető hangsúlyozta, a közétkeztetés legnépszerűbb étele még mindig a tejbegríz.

 

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …