2024. április 16., kedd
FONTOS

Egyre nagyobb léptékű a világon a keresztényüldözés

fotók: Hungary Helps Ügynökség/Palkó Dániel

Kereszténydemokrata közéleti esték Békés vármegyében címmel tartottak fórumot a Gál Ferenc Egyetem szarvasi, pedagógiai karán.

Az est vendége Azbej Tristan, az üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkár volt. A fórum témakörei között szerepelt többek között a Hungary Helps Program, a keresztény szolidaritás gyakorlata is. Azbej Tristan kiemelte, a programon keresztül minden magyar ember szolidaritását viszik el a világba az üldözött keresztényekhez és a különböző válságövezetekbe, katasztrófák áldozataihoz. Az eseten szó esett a közéletben megjelenő kereszténydemokrata értékekről is.

A fórumon Azbej Tistan beszélt a Kereszténydemokrata Néppárt szerepéről a magyar kormányban. Kiemelte, a KDNP elsősorban a kormányzás világnézeti alapját adja. Az alelnök hangsúlyozta, így lesz a KDNP és a Fidesz Európa legsikeresebb politikai formációja.

Szebellédi Zoltán, a KDNP Békés vármegyei elnöke kiemelte, a kereszténység arra is kötelez bennünket, hogy ne csak a szomszédig lássunk el, hanem ennél akár távolabb is, hogyha erre szükség van. A szarvasi fórumon több megdöbbentő történet is elhangzott.

Szebellédi Zoltán kiemelte, fontos üzenettel zárult a szarvasi fórum, amely a Hungary Helps Program küldetését fejezte ki. Ez az imádkozz, állj ki, és a cselekedj hármasa.

 

Nézze meg ezt is:

Ezeket a terveket valósítaná meg a következő öt évben Görgényi Ernő

    A megújult Százéves cukrászda udvarán, pénteken délután öt órakor kezdődött az a programismertető …