2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Keleti Éva fotóiból nyílt kiállítás a Kohán képtárban

Keleti Éva fotóiból nyílt kiállítás kedden a Kohán képtárban. A Kossuth-, Prima Primissima- és Balázs Béla-díjas fotóművész 75 éves pályafutása alatt több tízezer fotót készített.

A tárlatot Árpási Zoltán újságíró-szerkesztő nyitotta meg, aki “A fotográfia bűvöletében – Beszélgetés Keleti Éva fotóművésszel” című könyv szerzője is. Kiemelte, több, mint 20 évig együtt dolgoztak, kollégák voltak, így elég közelről ismeri Keleti Évát. Az újságírók a hazai fotográfia nagyasszonyaként emlegetik. A legnagyobb érdeme, hogy megújította a színházi fotózást.

A megnyitón L. Péterfi Csaba, a kiállítás kurátora tartott tárlatvezetést. A kiállítás Keleti Éva 92. születésnapjára készült el 2023 augusztusára. Tavaly márciusban kezdődött a fotózás és néhány hónap alatt születtek meg a képek.

Az eseményen elhangzott, a színházi élet elképzelhetetlen volt Keleti Éva nélkül. Bár 1991-ben visszavonult, férje halála után, túl a 80. születésnapján ismét gépet ragadott. Kis túlzással újra kellett tanulnia a fotózást, hiszen a digitális technika távol állt tőle. A 72 fényképet megjelenítő Szubjektív című tárlaton látható többek között Molnár Piroska, Pogány Judit, Kulka János, Törőcsik Franciska valamint Tarján Zsófia is. A fotókiállítás április 21-ig tekinthető meg a Kohán képtárban.

 

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …