2024. július 20., szombat
FONTOS

Megújult a műfüves pálya a gyulai sporttelepen

Felújították a gyulai sporttelep hátsó, műfüves pályáját. A szombat délutáni átadó után megkezdődött a Termál FC– OMTK vármegyei első osztályú mérkőzés.

A Magyar Labdarúgó Szövetség törekvése, hogy országszerte új pályák épüljenek, a régieket pedig felújítsák, hangsúlyozta Sipos Jenő, a szombat délutáni létesítményátadó ünnepségen. Mindehhez kormányzati támogatás is szükséges, mint ahogy az is, hogy az adott települések vezetői éljenek ezekkel a lehetőségekkel, emelte ki az MLSZ szóvivője. Az elmúlt évek fontos eredménye, hogy a labdarúgók létszáma jelentősen megemelkedett, és egyre több pálya épült, illetve újult meg.

Kónya István a kiemelkedően fontos beruházásról és annak jelentőségéről beszélt. Az sportért felelős alpolgármester hangsúlyozta, a gyulai önkormányzat közel 17 millió forint önerővel, míg a Magyar Labdarúgó Szövetség több, mint 160 millió forinttal támogatta a most elkészült beruházást.

A nagy műfüves labdarúgópálya tíz évvel ezelőtt épült, mondta Kertes István. Az elmúlt években a használatából eredően olyan mértékű károsodás történt, ami alapján a Magyar Labdarúgó Szövetség lehetőséget biztosított a teljes műfűborítás cseréjére, és az aljzatszerkezet igazítására, fogalmazott az ügyvezető. A megújulás folytatásaként, az ügyvezető a közeljövő terveiről beszélt.

Az ünnepélyes létesítményátadó programot a Gyulai Termál FC és az OMTK-ULE 1913 Békés vármegyei, első osztályú labdarúgó mérkőzés zárta. A játékosokat a Gyulasport ifjú labdarúgói kísérték a pályára az U8, U9 és U10-es korosztályból. A találkozót a feljutásért küzdő Gyula 3-1-re nyerte meg, és vezeti a tabellát.

Nézze meg ezt is:

Négy fotóklub állított ki a Szent Miklós parkban

  Tűz és Víz címmel két magyarországi és két romániai fotóklubnak nyílt szabadtéri kiállítása a …