2024. április 29., hétfő
FONTOS

Összefogtak a sérült fiatalok és a motorosok

A március 15-i nemzeti ünnep délutánján közös programot tartott a várkertben a Békés Vármegyei SM Egyesület és a Körös Motoros Karitatív Egyesület.  Az esemény célja egymás kölcsönös segítése volt.

Több éves hagyomány a békéscsabai Körös Motoros Karitatív Egyesületnél, hogy a március 15-ei, nemzeti ünnepre szervezik a tavaszi szezonnyitó gurulásukat. Ezeknek az alkalmaknak jótékonysági jellege is van. Hagyományteremtő szándékkal keresték meg a gyulai SM Egyesületet, hogy a megváltozott munkaképességű önkénteseikkel vegyenek részt a programon. Nyikora Péterné hangsúlyozta, azért is különleges a március 15-i esemény, mert a több évvel ezelőtt útjára indított mentor programjuk válik valóra a gyakorlatban.

A jövőben a gyulai rendezvényeken lehet majd találkozni a turisztikai attrakcióként is szolgáló, átalakított mozgókocsival. A megváltozott munkaképességű fiatalok, köztük Gávris Emil is, megszabott útvonalon, segítőik felügyeletével főtt kukoricát, hot-dog-ot és kolbászt fognak árulni a büfékocsiból.

Hódmezővásárhelyről érkezett az a baráti motoros társaság, akik minden évben bekapcsolódnak a békéscsabai szervezésű rendezvénybe.

Hét évvel ezelőtt alakult a békéscsabai egyesület, még akkor hívták életre a márciusi motoros felvonulást mondta Seben Gabriella. Az egyesület vezetője hangsúlyozta, az idén eddig soha nem látott létszámmal, közel hétszázan csatlakoztak a programhoz.

Az egymás iránti tisztelet, a segíteni akarás és a jó ügyek szolgálata indult útjára a hagyományteremtő gyulai rendezvényen, és már a folytatást is tervezik.

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …