2024. április 27., szombat
FONTOS

Új tárlat a Pándy Galériában

A napokban a nagyközönség előtt is megnyílt a Békés Vármegyei Központi Kórház munkatársainak alkotásaiból összeállított új kiállítás.  A Pillangóhatás című gyulai tárlaton ötödik alkalommal mutatkoznak be a kórház amatőr művészei.

Egy év alkotói tevékenységét mutatja be az a gyulai tárlat, amely szerdán nyílt meg a Békés Vármegyei Központi Kórház amatőr művészeinek munkáiból. A Pándy Galéria egykor azzal a céllal jött létre, hogy egyfajta művészi bemutatkozási lehetőséget biztosítson a kórházban dolgozó munkatársaknak, fogalmazott Hack Gabriella. Az osztályvezető elmondta, néhány évig ez a cél volt az elsődleges, majd a galéria nyitott más amatőr művészek felé is. Meghatározó dátum a kiállítótér történetében 2016, amikor is a paletta tovább színesedett.

szinkron 1 Hack Gabriella

Pálovits Ágota az egyetemi évei alatt, tanári iránymutatással kezdett el művészettel foglalkozni, majd hazakerülve Gyulára, önképzéssel folytatta a tanulást. Az amatőr alkotónak nem ez az első megjelenése, ugyanakkor a központi témája változatul a nő, a női szépség realisztikus ábrázolása.

szinkron 2. Pálovits Ágota

A Pillangóhatás című, huszonkét alkotó munkáit felölelő kiállítási anyagot a korábbi hetekben a békéscsabai kórházban láthatták az érdeklődők, március közepétől a gyulai Pándy Galériában várja a művészetkedvelőket.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …