2024. április 29., hétfő
FONTOS

A szélről szólt a Lékó Ilona emlékverseny

Kedden immár huszonhatodik alkalommal rendezték meg a lila iskolában a Lékó Ilona környezet- és természetvédelmi emlékversenyt. Az idei tematika a szél volt.

A hagyományoknak megfelelően a harmadikos gyerekek műsora nyitotta meg kedden a lila iskola környezet- és természetvédelmi versenyét. Az intézmény egykori biológia-kémia szakos tanára, Lékó Ilona emlékére életre hívott eseményt az idén huszonhatodik alkalommal rendezték meg. A Gyulai Közüzemi Kft.-vel közös szervezésű program minden évben három részből áll, fogalmazott Szabadosné Bécsi Katalin. A keddi megmérettetésen a felsősöké volt a főszerep, erre a város valamennyi iskolájából érkeztek diákok. Az igazgató elmondta, ez egyben azt is mutatja, hogy Gyulán a környezetvédelmi témák iránt változatlanul nagy az érdeklődés.

A hetedikes Lupsán Zoltán Sándor a Bay iskolából érkezett.

Évtizedek óta Bíró István, a Körös-Maros Nemzeti Park természetvédelmi őre tölti be a Lékó Ilona emlékverseny zsűrielnöki szerepét. Munkájából fakadóan az a tapasztalata, hogy korosztálytól függetlenül rendkívül érdeklődőek a természetjáró emberek és ezt látja évről-évre a versenyző gyerekek körében is. Bíró István elmondta, a verseny idei tematikája különösen aktuális témát dolgoz fel.

Lékó Ilona azt vallotta, a környezetvédelmi nevelést kisgyermekkorban kell elkezdeni, amiért egykor mindent meg is tett. Az óvodások és alsó tagozatos gyerekek pályamunkái, a csapatversenyre nevező diákok felkészültsége azt mutatja, a verseny több évtized után is méltó Lékó Ilona emlékéhez.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …