2024. április 27., szombat
FONTOS

Hét művészeti iskola tanárai és diákjai léptek a színpadra

Negyedik alkalommal rendezte meg a Gyulai Tankerületi Központ és az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola az ünnepi gálahangversenyét Gyulán.

Az eseményen Teleki-Szávai Krisztina Kodály Zoltánt idézte: “A zene tápláló, vigasztaló elixír, és az élet szépségét, és ami benne érték, azt mind meghatványozza.” A tankerületi igazgató kiemelte, a zenei nevelés lehetőséget ad az egyetemes kultúra, az európai műveltség, a nemzeti hagyományok, értékek átadására. Emellett hozzájárul a személyiség harmonikus fejlődéséhez, a kitartó munkához, az érzelmi intelligencia fejlődéséhez.

Görgényi Ernő polgármester köszöntő beszédében a hangszer csere program jelentőségét emelte ki. Ez hozzásegíti a családokat ahhoz, hogy gyermekeiket megtaníttathassák zenélni. Egy-egy hangszer megvásárlása a legtöbb család számára igen komoly kihívás, sokszor lehetetlen feladat lenne.

A koncerten többek között furulya előadás, zongora játék, valamint kórus előadás is szerepelt a repertoárban.

A műsorban felléptek a gyomaendrődi, a mezőberényi, a vésztői, a békési, a szeghalmi, a dévaványai, valamint a gyulai alapfokú művészeti iskola tanárai és tanulói.

 

Nézze meg ezt is:

A költészetet ünnepelték a Pánczélban

  Hatodik éve rendeznek költészet napi programot a Pánczél Imre intézményben. A napokban az itt …