Sándor János több, mint 15 éve foglalkozik borászattal néhai nagyszülei háznál, ahol van borospince is. Kiemelte, a jó bor titka a jó idő mellett, a türelem és a hozzáértés.
A zsűri szakszerűen bírálta a beérkezett mintákat. Ilyenkor jó képet kapnak arról, hogy Gyulán milyen borokat termelnek. Először a színét és a tisztaságát vizsgálják, utána az illatot és az ízjegyeket. Ezt követi az összbenyomás, amely a legnagyobb súllyal bír egy bor bírálásánál.
Bodor Martin, a Szent Vince Borrend főborásza az év során a helyi jelentőségű borversenyektől a nemzetközi megmérettetésekig kap meghívást. Ez azért is fontos számára, hiszen minél több bort kóstol az ember, minél több impulzus éri, annál jobban átlátja a bort. A gyulai rendezvényen második alkalommal vett részt.
Bodor Martin kiemelte, sokszor csak apró dolgokon múlik az, hogy jobb legyen a bor minősége. Ennek érdekében a megmérettetést követően személyre szóló tanácsokat ad a borászoknak, hogy legközelebb ne kövessék el az esetleges hibákat.