2024. április 27., szombat
FONTOS

Jelentős fejlesztés előtt áll a gyulai onkológiai centrum

A hamarosan kezdődő eszközpark fejlesztéssel a Békés vármegye onkológiai betegeit ellátó gyulai központ felzárkózhat az ország sugárterápiás ellátásának az élvonalába.

A 3 Témában Torday László centrumvezető főorvossal többek között a jelentős beruházásról, az elmúlt időszak változásairól és az onkológiában jelentkező új kihívásokról beszélgettünk.

Kétfajta ellátást kaphatnak a daganatos betegek a Békés Vármegyei Központi Kórház gyulai onkológiai centrumában. Az egyik a sugárterápiás, a másik pedig a kemoterápiás kezelés.  Torday László centrumvezető főorvos fél éve áll az onkológiai központ élén, azóta több változást vezetett be. 3Téma című műsorunkban hangsúlyozta, alapvető célja, hogy a régió betegei számára elérhetők legyenek a legjobb kemoterápiás, immunterápiás, valamint célzott terápiás lehetőségek, úgy, hogy a betegek életminősége megmaradjon.

Néhány héten belül hatalmas előrelépés kezdődik a centrum életében a sugárterápiás eszközpark fejlesztésével, emelte ki Torday László. Az őszre várható projekt befejeztével a gyulai központ felzárkózhat az ország élvonalába, új lehetőségeket nyitva ezzel a betegek számára.

Az elmúlt évtizedben hatalmas változások történtek az onkológiában. Az a betegcsoport, mely ma onkológiai kezelést igényel, mintegy hat-hétszerese a tíz évvel korábbinak, folyamatos kihívás elé állítva ezzel tudományág művelőit.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …