2024. április 27., szombat
FONTOS

Az áldozatsegítésről egyeztettek Békéscsabán

A békéscsabai Áldozatsegítő Központban tett látogatást és a kormányhivatalban megtartott, szakmai egyeztetésen vett részt szerdán az Igazságügyi Minisztérium képviseletében Répássy Róbert miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár és Király Nóra miniszteri megbízott.

A látogatás egy országjáró körút negyedik állomása volt, mely során a központok munkatársaival és mindennapi munkájukkal ismerkednek. A békéscsabai látogatás apropóját az adta, hogy a Központ működésének egy éves évfordulóját ünnepelte.

Nemcsak a bűncselekmények felderítése a fontos, hanem az áldozatok terheinek enyhítése is – hangsúlyozta Vörös Ferenc. Békés vármegye rendőr-főkapitánya kiemelte, első körben nyilatkoztatják az áldozatokat, hogy kívánnak-e segítséget kérni.

A Magyar Kormány kiemelt feladata a bűnözés visszaszorítása mellett, a bűncselekmények okozta káros hatások csökkentése és a bűncselekményeket elszenvedő emberek társadalmi, erkölcsi, pszichés és anyagi sérelmeinek enyhítése. Az Igazságügyi Minisztérium vezetésével immár 14 Áldozatsegítő Központ és 3 Áldozatsegítő Pont működik országszerte, az Áldozatsegítő Vonal pedig a nap 24 órájában ingyenesen, hétvégén és ünnepnapokon is hívható. A végső cél az, hogy 2025-re minden vármegyében kialakítsanak egy Áldozatsegítő Központot.

 

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …