2024. április 27., szombat
FONTOS

Új tárlat a művelődési központban

Szerda délután Emlékezés címmel nyílt kiállítás a művelődési központ földszinti aulájában. A gyulai kötődésű Oláhné Keresztesi Éva és Hajdik Antal munkái először láthatóak közös tárlaton.

Szabó Botond közreműködésével nyílt meg szerda délután Oláhné Keresztesi Éva és Hajdik Antal alkotásait bemutató tárlat a művelődési központ földszintjén. A kiállítást a KöröspArt Galéria szervezte elsősorban azért, hogy a művészek válogatott alkotásaival felidézzenek egy sok évvel ezelőtti nosztalgikus hangulatot, fogalmazott Durkó Károly. A kiállítás szervezője elmondta, Oláhné Keresztesi Éva munkáit mintegy harminc évvel ezelőtt láthatták a gyulaiak. Hajdik Antal alkotásai önállóan is megjelentek, de jellemzőbb volt a Koszta Rozáliával, egykori feleségével közös tárlat.

Személyesen is ismerte Oláhné Keresztesi Évát Székely Árpád, egykor még festményeket is kapott tőle. Hajdik Antalhoz nem kötik emlékek, viszont művészetét jól ismeri. A kiállítás szervezésében közreműködő Székely Árpád elmondta, miért tartották fontosnak a közös tárlat gondolatát.

A sokakban emlékeket ébresztő, nosztalgikus tárlatot április végéig láthatják a művészetkedvelők a művelődési központ földszintjén.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …