2024. május 28., kedd
FONTOS

Költészet napi és japán tematikájú programok várhatók a könyvtárban

Idén is szervez programokat a gyulai könyvtár a magyar költészet napján – jelentette be Dézsi János igazgató.

Mint ismert, 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünneplik hazánkban ezt a rendezvényt, a gyulai bibliotéka pedig rendszeresen ad otthon ehhez kapcsolódó eseményeknek. Idén sem lesz ez másképp, nap közben a már sokak által ismert szerencsekerékkel várják a látogatókat, a költészettel kapcsolatos kérdésekre helyes válaszokat adók kisebb ajándékokat nyerhetnek.

Az esti programok házigazdája Kiss László író-költő lesz, ő Krusovszky Dénes József Attila-díjas alkotóval beszélget.

Tavasszal a járási vers- és prózamondó verseny mellett egy, a cseresznyevirágzáshoz kapcsoló, japán tematikájú program is várja az érdeklődőket. A bibiliotéka kertjében kialakított Japánkert egyébként a tapasztalatok szerint több szempontból is népszerű. A távol-keleti kultúra iránt érdeklődők mellett azok is szívesen keresik fel a létesítményt, akik csendes, nyugodt helyre vágynak a belvárosban.

Dézsi János elmondta, sok esetben tapasztalták, hogy a könyvtár látogatói a Japánkertet is felkeresik, de fordított irányú mozgás is megfigyelhető, igaz, ritkábban, hogy a Japánkert iránt érdeklődők ülnek be könyvtári programokra.

Nézze meg ezt is:

Békés az ország legzöldebb vármegyéje 2024-ben

Május 24-én rendezték meg a Virtuális Erőmű Program XIV. Díjátadó Gáláját Budapesten, a Parlamentben. Az …