2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Lovas programmal is készülnek a Gyulavári Kastélynapokra

Már készülnek a 11. Gyulavári Kastélynapokra, ahol az idén újdonságok is várják majd a látogatókat, hívta fel a figyelmet szerda délután Szabó Károly képviselő.

A hagyományos főzőverseny és futballmérkőzések mellett, lovasprogramokkal is készülnek a szervezők.

Régi hagyományt elevenítenek fel azzal a Gyulavári Kastélynapok szervezői, hogy idén lovasprogramokkal is készülnek a látogatóknak, fogalmazott Szabó Károly képviselő szerda délután, a Sióréti Lovasközpontban. A kétnapos rendezvény május 24-25-én immár a tizenegyedik alkalom lesz, és a programszínesítésre gondolva határozták el, hogy érdemes egy kicsit visszacsempészni a múltat a jelenbe.

Az elmúlt évtizedben az egyre népszerűbb főzőverseny és a vasárnapi futballmérkőzések adták a kastélynapok fő programelemeit, mondta Szabó Károly. A képviselő kiemelte, a megújulás mellett az is folyamatos törekvés a szervezésben, hogy minden korosztály megtalálja a magának leginkább tetsző programot.

Békés vármegyében népszerű a lovassport, azon belül a gyermek ügyességi versenyek és a fogathajtás is, mondta Demkó Zsolt, a lovasoktatással és fogathajtó versenyzéssel foglalkozó cég vezetője. A kastélynapokra elsősorban bemutatókkal készülnek, de a futószáras lovaglást is kipróbálhatják majd az érdeklődők.

A Gyulavári Kastélynapok igazi ereje a közösségépítésben rejlik, mellette színvonalas programok kavalkádját kínálják a résztvevőknek.

Nézze meg ezt is:

Látványos menettel ünnepelték a munkát Máriafalván

Mazsorettek indították a menetet április harmincadikán, tíz órakor, a máriafalvi elő május elsején, a Wenckheim …