2024. április 30., kedd
FONTOS

Minősített Könyvtár címre pályázik a gyulai bibliotéka

 

Ezeken a múlt heti felvételeken még az épületen belül végezték a háttérmunkát a gyulai könyvtár dolgozói. Mostmár ők is home office-ban, vagyis otthonról látják el feladataikat, egy időben csak egy ügyeletes könyvtáros tartózkodik odabent. Mint az Dézsi János igazgató szavaiból kiderült, otthonra is jutott bőven feladat, hiszen újságcikkek katalogizálása mellett szakkönyveket rendszereznek, de folyik a különböző tanulmánykötetek analitikus feldolgozása és nagy előrelépés várható az online katalógus tekintetében.

Emellett megkezdődtek a Minősített Könyvtár cím pályázati előkészületei is.

A pályázat célja az, hogy elismerésben részesítse azokat a könyvtárakat és könyvtári tevékenységet folytató szervezeteket, amelyek évek óta magas színvonalú munkát végeznek a könyvtárhasználók érdekében.

Minősített Könyvtár címre pályázatot nyújthatnak be azok a nyilvános könyvtárak, amelyek bevezették és több éve sikeresen alkalmazzák a minőségmenedzsment eszközrendszerét. A nyertes intézmények a címet 5 évig birtokolhatják. A pályázatot április 22-ig kell beadni, eredményt később hirdetnek.

Nézze meg ezt is:

A szablyavívást is népszerűsítették a Szent György napi vásáron

  Alaposan megmozgatták a gyerekek a rutinos vívónak látszó Juhász Jánost, aki bajvívásra tanította az …