2024. április 30., kedd
FONTOS

Díjazták a legszebb gyulai virágos- és konyhakerteket

Kedd délután kihirdették a Virágos Gyuláért virágosítási és környezetszépítési verseny győzteseit.  A 21. alkalommal megrendezett virágosítási verseny kapcsán elismerték azokat a gyulaiakat, akik a legszebb virágos kerteket ültetik és gondozzák, ezzel is hozzájárulva a fürdőváros természeti szépségéhez és turisztikai vonzerejének növekedéséhez.

A gyulai lakosok díjat vehettek át a virágos előkert, a virágos balkon és ablak, valamint a ház előtti virágos közterület versenykategóriákban.
Virágos előkert kategóriában Hortobágyi Istvánné győzött. A legszebb virágos ablak és balkon kialakítása Varga Tivadar nevéhez fűződik. A virágos közterületek között a zsűri Diószegi Józsefné munkáját találta a legjobbnak. A legvirágosabb intézmény a Galbácskerti Óvoda lett.

A legtöbb nevezés a virágos intézmény kategóriájába érkezett, főképp óvodák részéről. Sok óvoda így a gyerekek környezeti nevelésében is részt vesz -árulta el Szászné Várkonyi Adrienn, városi főkertész.

A virágosítási versenyhez csatlakozó két civil szervezet a Hagyományőrző Gazda- és Kertbarát Kör, valamint a Gyulai Gazda- és Polgári Egyesület az elmúlt évekhez hasonlóan most is díjazta a legszebb belterületi- és külterületi kerteket. Az értékelés során előtérbe helyezték a kertek kivitelezésében a tudatosságot is.

Gyula városa idén is csatlakozott Magyarország legszebb konyhakertjeinek országos programjához. Kedd délután a legszebb konyhakert győzteseinek eredményhirdetése is lezajlott.

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …