2024. április 30., kedd
FONTOS

Idén is átadták a kitüntetéseket Semmelweis-nap alkalmából

Gyulán már hagyománynak számít, hogy Semmelweis-nap alkalmából kitüntetik a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán tagkórházában dolgozókat.

Görgényi Ernő polgármester köszöntő beszédében elmondta, a kórház alapításának kezdetét megelőző időktől fogva összefonódott a város és az intézmény sorsa, hiszen már az alapítás érdekében történő adománygyűjtést is a gyulai polgárok, illetve a Wenckheim grófi család szervezte, és a legnagyobb adományokat is ők adták azért, hogy legyen kórháza a megyének.

Becsei László főigazgató főorvos Semmelweis Ignác életpályáját mutatta be. Az eseményen elhangzott, július 1-jén ünneplik a magyar egészségügy napját, mivel 1818-ban ezen a napon született az anyák megmentője, Semmelweis Ignác.

A Libor János-díjat egy orvos és két szakdolgozó kaphatja meg. Idén Libor János-díjban részesült Pocsay Gábor belgyógyász-endokrinológus szakorvos, az I. sz. Belgyógyászati osztály nyugalmazott osztályvezető főorvosa. A Semmelweis-napon Libor János-díjat vehetett át Hermanné Száraz Magdolna műtősnő valamint Szitás Mária diplomás ápoló is.

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …