2024. április 30., kedd
FONTOS

Kutatás a megyei kihívásokról

A XXI. század tudományos és társadalmi kihívásaira adható, és a helyi adottságokra épülő válaszlehetőségekkel foglalkozott legutóbbi ülésén a megyei területfejlesztési tanács.

{vsig}galeria/kutatas-megye{/vsig}

A téma alapját egy tanulmány képezte, mely a tanács és a felsőoktatási intézmény közötti megállapodás része volt. A kutatást dr. Simon Imre korábbi megyei elnök, főiskolai docens vezette, aki kiemelte a megújuló energiák jelentőségét.

A megújuló energiaforrásokkal a hallgatók közül Jakab Dániel foglalkozott. Szabó Katinka Miléna Békés megye és Kína kapcsolatát, a lehetséges közös kapcsolódási pontokat elemezte.

A megyei önkormányzat lényegében  ez év végéig fennálló keretei között folyamatosan próbál lépéseket tenni a gazdasági válság hatásainak enyhítésére, több más mellett a megyei növekedésorientált gazdasági program elindításával. Farkas Zoltán elnök kiemelte, a tanulmány nagy értéke, hogy elkészítésében a fiatalok is részt vettek.

Farkas Zoltán hangsúlyozta, 2012-től a területfejlesztés kiemelt feladata lesz a megyének. Ugyanakkor elmondta, az önkormányzat csak akkor tud megfelelni ennek a szerepkörnek, ha elkészül az akkreditáció, és a magyar kormány ezt Brüsszel felé be tudja mutatni.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Békés vármegyei rendőrök kaptak országos elismerést

  Szent György, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából Magyarország belügyminisztere, dr. Pintér Sándor Humánigazgatási kategóriában …