2024. április 30., kedd
FONTOS

Öt éves fennállását ünnepli a megújult Erkel ház (VIDEO)

Meghatódott a tárlat láttán a Hajdú-Bihar megyéből érkezett Beránszki László, aki szerda délelőtt családjával nézte meg az Erkel házat. A Gyulán töltött néhány nap alatt számukra az egyik fontos célpont volt az Erkel örökség megismerése.

A Himnusz zeneköltője, a nemzeti opera megteremtője gazdag életművet hagyott maga után, más kérdés, hogy a személyes tárgyakból már nem maradt fenn túl sok. Ami viszont megmaradt, azok többsége Gyulán látható – mondta el Németh Csaba történész, Erkel kutató.

Az egy évben ide látogatók száma ugyan megközelíti a nyolcezer főt, de a menedzsment eltökélt szándéka, hogy ennél is több legyen a vendég. Ezt a kistérségi, megyei ismertség növelésével lehet – akár egészen hamar elérni, ebben egy közel 3 millió forintos pályázat is segíthet – derült ki Dombi Ildikó szavaiból.

A felújított Erkel ház szerdán volt 5 éves, a látogatók egész nap ingyen tekinthették meg a tárlatot. A gyulaiakat az év többi napján 50 százalékos kedvezmény, vagyis jelképes belépő várja, aki pedig oktatási céllal tervez ide látogatást, annak egyáltalán nem kell fizetnie.

Nézze meg ezt is:

Tanyanapot tartottak a Kálváriánál

  Nótaszótól volt hangos szombat délután a Kálvária domb melletti terület. A korábbi tanyanapok után …