2024. április 30., kedd
FONTOS

Fejlesztések a Pándyban

Hamarosan két jelentős fejlesztés is megvalósulhat a gyulai Pándy Kálmán kórházban. Ezek eredményeként nagymértékben javulhat a betegellátás színvonala.

{vsig}galeria/korhazszures{/vsig}

A sürgősségi osztály felújítása révén, ami már évekkel ezelőtt szükséges lett volna, létrehoznak egy haemodinamikai laboratóriumot, kialakítanak egy központi intenzív egységet és egy műtőt, valamint egy központi betegirányitó komplexumot. Emellett jelentős informatikai fejlesztést is megvalósítanak. A mintegy 600 milliós beruházás 90 százaléka élvez támogatottságot.

A másik nagyberuházás elkezdése szintén megindul a közeljövőben, jelenleg a kivitelező kiválasztása zajlik, ami egy több mint ötmilliárdos struktúrafejlesztési projekt lesz, ami talán az eddigi legnagyobb ilyen jellegű fejlesztés a gyógyító intézményben, nagyságrendjében nem sokkal marad el a Pólus-programoktól. A beruházás keretében elbontják a jelenlegi urológia épületét, és egy régi álom megvalósulásaként, a jelenlegi sebészeti tömbbe költöztetik be a Kárpát utcai gyermekkórházat.  

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Köszönöm a zenét: filmslágerek szólaltak meg Gyulán

  Számos ismert filmsláger dallamai csendültek fel péntek este, az Erkel Ferenc Művelődési Központban. A …