2024. április 30., kedd
FONTOS

Egy egész család szedte más földjéről a dinnyét

Félérett dinnyéket pakolt egy utánfutóra egy férfi és négy gyermeke kedden délután Újkígyós határában. A föld tulajdonosa tetten érte őket, ekkor azonban a család megszólta a gazdát: miért nem írta ki, hogy a dinnyékből nem lehet csak úgy szedni és vinni. A Békéscsabai Rendőrkapitányság szabálysértési eljárásban bíróság elé állítja az 50 éves sarkadi férfit és gyermekeit – tájékoztatott Vargáné Szombati Andrea, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A földtulajdonos kedden délután valamivel fél 5 előtt kapott jelzést arról, hogy a területén egy ötfős társaság egy Ladához kapcsolt utánfutóra pakolja a dinnyét. A férfi azonnal a megadott helyre ment, ahol maga is látta: idegenek szedik az egyébként még félérett gyümölcsöt. Kérdőre vonta a két férfit és a három nőt, akik közül az egyik csak annyit válaszolt: „miért nincs kiírva, hogy nem lehet elvinni a dinnyét?”. A tulajdonos ekkor közölte velük, hogy értesíti a rendőrséget. Az ismeretlenek azonban gyorsan lepakolták a dinnyéket és elhajtottak. A sértett jó személyleírást adott az elkövetőkről és az autójukat is megfigyelte. Ebből kiindulva a rendőrök nem sokkal a bejelentés után Sarkad határában fogták el őket, mint utóbb kiderült, hazafelé tartottak. Az 50 éves sarkadi férfit és 15, 17 és 19 éves lányait, valamint 23 éves fiát a Békéscsabai Rendőrkapitányság szabálysértési őrizetbe vette, és tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állítják őket.

Az általuk leszedett 26 darab dinnye – miután végül nem hozták el a helyszínről – a földtulajdonosnál maradt, de ezzel a férfi kára sajnos nem térült meg, hiszen féléretten szedték le a kb. 18 ezer forint értékű gyümölcsöt.

Nézze meg ezt is:

Új képzés indulhat a GFE gyulai karán

  Már a következő tanévben megkezdődhet a GFE gyulai karán az új szakirányú továbbképzés, az …