A magyar méz nemzetközi összevetésben továbbra is a legjobbak közé tartozik, azonban bőven van még tennivaló annak érdekében, hogy valóban el is foglalja az őt megillető helyet.
– A cukor alacsony ára nem tett jót a mézfogyasztásnak – mondta Petrucza Zoltán arra a kérdésre, hogy Magyarországon miért nem fogyasztanak az emberek annyi mézet, mint például a nyugat-európai országok többségében.
A számos jótékony hatással bíró méz fogyasztásának a népszerűsítését célozza az immár XI. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivál is, mely kiemelkedik az ország hasonló rendezvényei sorából. Petrucza Zoltán elmondta, az évek óta tartó bővülésnek leginkább az szab határt, hogy a városban nincs elég hely a programok lebonyolítására. Ezért is várják nagyon, hogy felújítsák az Almásy kastély cselédszárnyát.